Действащите ограничения за износ от ЕС на ваксини срещу COVID-19 изтичат

...
Действащите ограничения за износ от ЕС на ваксини срещу COVID-19 изтичат
Коментари Харесай

ЕК може да удължи ограниченията за износ на ваксини от ЕС |

Действащите ограничавания за експорт от Европейски Съюз на ваксини срещу COVID-19 изтичат в края на март и по-късно всичко е допустимо, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия в отговор на въпрос дали възбраните ще останат в действие по-дълго, представен от Българска телеграфна агенция.

Той удостовери, че разногласията с производителя на ваксини " АстраЗенека " не престават. Говорителят не изключи опцията от сдружението да бъдат поискани неустойки поради неизпълнени в точния момент договорни отговорности.

По неговите думи главната цел на Европейски Съюз остава обезпечаването на задоволително ваксини. Той удостовери, че чиновник на представителството на Европейска комисия в Лондон е бил привикан в английското външно министерство във връзка изказвания на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Говорителят отхвърли да разяснява изказванията на Мишел, съгласно който Лондон демонстрира шовинизъм във връзка с имунизациите с налагането на възбрана за експорт към Европейски Съюз. Неотдавна ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен беседва с английския министър председател Борис Джонсън и получи увещание, че няма проблеми за доставките на ваксини за Европейски Съюз, добави той.

По неговите думи " АстраЗенека " не извършва контракта с Европейска комисия, в който е записано, че доставките ще се правят от два завода в Европейски Съюз и два във Англия. Говорителят не отхвърли, че може да се чакат закъснения в доставките и от " Янсен ", чиято ваксина се чака да получи европейско утвърждение на следващия ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР